Friday, March 30, 2012

Dah Pinjam Taknak Bayar. Apa Kebodohan Ini, Pondan?


Camner prasan korang, kalau member2 pinjam duit, pastu taknak bayar? Mesti panas, betol x?

"Wei pondan..ko ingat aku ni kerja cop duit ke?"

Recently, SMM, which is known as Solidariti Mahasiswa Malaysia, plans to hold a rally on April 14 to demand immediate abolition of PTPTN.

Pinjam duit mau. Da dapat duit beli gajet. Beli iphone, beli ipad, pergi jalan2. Dah habis duit bising. Pergi rally. Jerit taknak bayar. Mak Bapak suroh blajar tak nak. Gomen suroh score 1st class tak dapat.

Bodoh.

Korang bising fresh graduate dapat gaji sikit. Memang la gaji sikit- ko dok blaja kat uni bukan ada experience first hand masa kerja. Nak dapat gaji banyak kene ada work experience lah bro, kene ada pengalaman dalam kerja, baru boleh demand. Ni results pon macam bangkai nak demand gaji RM5000 pastu nak buat rally sebab taknak bayar hutang- memang kene pijak la lu punya kepala.

Gomen dah bagi lampu hijau kat korang; dapat score 1st class honours, langsailah hutang. Orang bagi betis, ko nak paha. Aduh..memang mentaliti dunia ketiga. Memang sah korang masih tinggal atas pokok.


Source:
http://www.freemalaysiakini2.com/?p=22706
http://www.nst.com.my/top-news/plans-to-abolish-ptptn-not-viable-says-khaled-nordin-1.67449

P:S// Post ini dituju kepada pondan2 yang butthurt.

3 comments:

ibrahimafiq said...

lol. semua bnda dlm hidup nk mudah, mmg x dpt lah!

666skywalker666 said...

LOL-Dah pinjam tu kena la bayar.. Sokong2!!

Buzz said...

@bohee

haha..kan best kalau hidup ni mudah..tapi tulah.

@sky

sgt LOL..haha

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...