Friday, January 20, 2012

Ngerepak: 1

Lamak dah sik klaka Sarawak oh.

Kedong dah klaka Sarawak, lekak apa yang terjadi marek time exam, tok aku mok ngerepak pasal sigek gik benda..and tok pasal analyzation aku pasal orang putih lekak diam semester dengan sidak tok.

Seriously, sidak nang pengotor tahap gila babi ku madah ngan takorang (orang UK dikpun, especially). Nang pengotor tahap dewa..tahap cipan..tahap sun wu kong..tahap semualah. Well, most of them. Apa yang takorang baca dalam newspaper pasal orang putih tok bersihlah apalah..thats total bullshit. Ok, mungkin kat dalam rumah ajak kali sidak tok pengotor.

Sidaknya lekak masak bukannya tauk cuci ngan basuh..engkah suma tapak ngan mangkok dalam singki. Tandah beberapa hari gik ya and ada sidak kawanku kat flat atas crita teruk gik..kotan dah malas gilak muang sampah..engkah plastic sampah kat dapur.

"Ko expect orang mok muang pake kawu kah bro? Ingat aku kuli kawu kah?"

Mun tong sampah penuh..bukan sidak mok muang juak pun. Kadang2 aku diam sitok rasa macam apa jak. Students International rajin and most of them ngemas..yang aku sikpaham sidak orang UK dikpun pahal sidak molah flat kedak rumah dikpun? Atleast consideratelah sikit. Ada orang lain juak diam sitok Ok? Mun sidak berparti, hanco sigek flat, nang sik kemas ngan nang kedak kandang kambin pasya. Last2, kamekorang juak nguci pake takorang n kenak anok ngan cleaner.

Sidak kawan ku kat flat atas angol ngan sidak miak flat2 lain yang datang masak..(kamekorang ok jak mun sidak flatlain datang masak..kadang2 aku pun masak ngan sidak juak) tapi masalahnya, yes, its the same thing again..mun masak ngan kawan, kawan ya dikpun juak malas mok basuh..dahla sidak baruk jak berparti beberapa hari lepas..n kmkorang nak masak pun susah.

Kira malam marek mok masak kat flat aku..since kotor gilak kat flat atas. Terkejut ku nanga sidak flat atas ngan flat dibah masak kat flat aku.. n gotcha! Singki penuh dengan mangkok ngan tapak..yoshhh, tok nang nguji kesabaran lah pok.

Dahla dalam facebook madah dirik,

"Baruk balit sehari dah rasa mok balit rumah..bencik ku study kat sitok..pahal la aku dapat teman rumah sikbest"

Pui.

Puiiii

Puiiiiiiii!!!

P:S// Patut sik aku engkah gambar oh..? Aku ada ambik gambar, tapi takut sidak perasan..haha.

2 comments:

I'm Farsilla said...

Engkah ajak. Who cares

michelle said...

hahaha.. kmk paham zil.. flat adilah giya jwak.. ceridak cdak nya. even empuan. malu nangga. flat kmk ok jak sbb semua asian. hehe

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...